Szinergia magazin

2020 januárjában új magazint indított útjára a TelePaks Televízió. A Szinergia magazin nyomon követi a Paks II. projektet. Az egyes epizódokban az atomerőmű-építés előrehaladásáról, a beruházás aktualitásairól, fontos momentumairól számol be a TelePaks. A Szinergiát a Tolnatáj Televízió és a Kalocsa Tv is műsorra tűzi hónapról hónapra.
2022. július

A törökországi Akkuyuban egyidejűleg négy VVER-1200 blokkj épül. A tervek szerint az első 2025-ben kezdheti meg a kereskedelmi üzemét, ezt követően pedig évente fogják átadni az egyes egységeket. A monumentális építkezésre sajtóutat szervezett az építő Roszatom Nuklear vállalat, a csoport tagja volt a TelePaks két fős stábja is.

2022. június

A magazin első részében Süli János, a Külgazdasági és Külügyminisztérium paksi beruházásért felelős államtitkára tájékoztat az erőműbővítés jelenlegi állásáról. Ezt követően rövid összefoglalót láthatnak a Paks II. Zrt. családi napjáról, amit két év kihagyás után az Ürgemezei strandon tartottak meg. 

2022. május

Elkészült a paksi tárca nélküli miniszter szakmai csapatának a hiánypótló éves jelentése a 2021. év energetikai eseményeiről. A kiadványról is szó volt a májusi Szinergiában, ahol dr. Hugyecz Attilával, a Paksi Atomerőmű Kapacitásának Fenntartásáért Felelős Államtitkárság főtanácsadójával beszélgetett Dallos Szilvia.

2022. április

A Paks II. Zrt. egyedi tervezésű standja is ott volt a tavaszi egyetemi állásbörzéken. Nemcsak az egyetemeken volt lehetőség megismerkedni a projekten dolgozó szakemberekkel, erre szolgál a Paks FM műsorán április közepétől hetente hallható #mipakskettesek rádióműsor is. Az áprilisi Szinergiában szó esik még arról a virtuálisvalóság-alkalmazásról is, amelynek köszönhetően az érdeklődők szó szerint képet kaphatnak az új blokkokról.

2022. március

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Tolna megyei elnöksége a magyar tudomány kategóriában Lenkei Istvánnak, a Paks II. Zrt. vezérigazgatójának ítélte a Tolna Megyei Prima díjat, az atomenergetika területén végzett munkája elismeréseként. Erről szól a márciusi Szinergia magazin.

2022. február

A Paksi Atomerőmű 2021-ben is a hazai energiaellátás megbízható pillére volt, a Paks II. projektben jelentős lépések történtek a két cég közös céljának, a legolcsóbb, legtisztább, legfenntarthatóbb energiatermelést biztosító nukleáris kapacitás fenntartása érdekében. Az elmúlt év eseményeiről, eredményeiről Süli János, a két új blokk megvalósításáért felelős miniszter, Pekárik Géza, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója és Lenkei István, a Paks II. Zrt. vezérigazgatója adtak tájékoztatást.

2021. december

Az adásban szó esik arról, hogy a Tolna Megyei Kormányhivatal dolgozói előadást hallgathattak meg a Paks II. beruházásról. A Szinergia beszámol arról is, hogy az interaktív tájékoztató kamion idei körútja a végéhez érkezett és arról is, hogy William D. Magwood, az OECD NEA vezetője Budapesten járt.

2021. november

Szinergia című gazdasági magazin vendége dr. Becskeházi Attila államtitkár volt, aki a Paks II. projekthez köthető térségfejlesztésről beszélt.

2021. október

A Paks II. beruházáshoz Jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul, közút- és vasút-, valamint infrastruktúra-fejlesztés. A közutak fejlesztésére 185 milliárd forintos keret szolgál, a Paksra vezető utak mindegyike megújult, a Mezőfalva–Paks vasúti szárnyvonal felújítása megtörtént. Kiemelt feladat, hogy biztosítsák a beruházásra érkezők számára megfelelő a lakhatási feltételeket, alapellátást. Egyebek mellett ezekről a témákról tájékozódhatnak a Szinergia októberi adásában. A műsor vendége Dr. Becskeházi Attila államtitkár.

2021. szeptember

Mozgalmasan indul az ősz a Paks II. projekt életében. Egyre több épület létesítési munkái zajlanak az új atomerőművi blokkok felvonulási területén, közben szeptemberben ismét meghirdette a cég tanulmányi ösztöndíj pályázatát. Megjelent a társaság saját lapjának legfrissebb száma is, amelyben többek között beszámolnak a kollégáik mindennapjait bemutató új, #mipakskettesek című honlaprovatról.

2021. augusztus

Ebben az évben is sok egyetemista töltötte, tölti szakmai gyakorlatát a két új atomerőművi blokk építésén dolgozó cégnél. A Paks II. Zrt. nagyon népszerű a fiatalok körében, mert kihívást jelent számukra, hogy egy ilyen horderejű projektben gyarapíthatják tudásukat gyakorlati tapasztalatok útján.

2021. július

Alapjaiban formálta át az elmúlt hetek forró nyári időjárása a mögöttünk álló időszak áramfogyasztási csúcsait. Többször is megdőlt a nyári bruttó áramfogyasztás rekordja Magyarországon. Többek között erről a témáról is beszélgetünk a Szinergia mai adásában. Köszöntöm stúdiónk vendégét Hárfás Zsoltot, energetikai és okleveles gépészmérnököt, Urántoll díjas újságírót, az Atombiztos blog tudományos weboldal alapítóját.

2021. június

Ez év szeptemberében kaphatja meg a Paks II. projekt a létesítési engedélyt, ez mérföldkő lesz a beruházás történetében. Hogy a szakemberképzés terén milyen feladatokat hoz ez az állomás, és, hogy a járványhelyzet enyhülésével milyen kommunikációs csatornákon tájékoztat ismét a projekttársaság, erről is beszélgetünk ma Mittler Istvánnal, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatójával.

 

2021. május

Módosulhat a Paks II. beruházás finanszírozási szerződése, az atomenergia is helyet kaphat az uniós zöld listán, a fővállalkozó képviselőiből álló orosz delegáció járt Pakson – ezekről a témákról tájékozódhatnak a Szinergia májusi adásában. Vendégünk a stúdióban Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter

2021. április

Az évszázad magyarországi beruházásához jelentős számú, jól képzett szakemberre van szükség. Annak érdekében, hogy ezt biztosítsa a Paks II. Zrt. számos programot hívott életre. Ezek közül több a fiatal, frissdiplomás szakemberek toborzását szolgálja, s már az iskolapadban megszólítja a leendő szakembereket.
 

2021. február

Helyszíni összefoglaló az első felvonulási épületek és az Erőmű-beruházási Központ építéséről. Interjú Lenkei István vezérigazgatóval és a Paks II. Zrt. szakembereivel.

2021. január

Stúdióbeszélgetés Süli Jánossal, az atomerőmű beruházásért felelős miniszterrel a Paks II. projekt előrehaladásáról, a 2021-es feladatokról.

2020. december

A 2020-as esztendő eseményeinek, eredményeinek összefoglalója. Beszélgetés Mittler István igazgatósági taggal, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatójával.

2020. november

Összeállítás az egyetemistáknak, pályakezdőknek szóló Mérnök leszek a Paks II.-nél programról.

2020. október

Beszámoló az Erőmű-beruházási Központ építésének indulásáról és az „Atomenergia – A biztos jövő” című Tanulmányi Ösztöndíjprogramról.