Megjelent a közmeghallgatás összefoglalója

2021.05.07. 11:15
Az Országos Atomenergia Hivatal közzétette a tervezett blokkok létesítési engedélyezéséhez kapcsolódó közmeghallgatás összefoglalóját.

Az új blokkok létesítésiengedély-kérelmét 2020. június 30-nyújtotta be a Paks II. Zrt. az illetékes Országos Atomenergia Hivatalhoz. Az OAH jogszabályi kötelezettségének eleget téve 2021. március 4-én közmeghallgatást hirdetett a nyilvánosság és a közigazgatási hatósági eljárás ügyfelei számára a véleményük és észrevételeik megismerése érdekében. A közmeghallgatást a veszélyhelyzetre való tekintettel elektronikus formában tartotta meg a hatóság. 

„A paksi telephelyen létesítendő 5. és 6. atomerőművi blokkok létesítési engedély kérelmének elbírálása” tárgyú hatósági eljárásban a véleményezési, kérdezési periódus 2021. március 4-től március 18-án éjfélig tartott. Az új blokkok létesítésével kapcsolatban érkezett vélemények, kérdések száma meghaladta a százat. 

A kérdéseket, észrevételeket, véleményeket és az ezekre adott válaszokat és reakciókat a szokott módon, hirdetmény útján, feljegyzésben tette közzé honlapján az Országos Atomenergia Hivatal. A dokumentum a Paks II. Zrt. honlapján is olvasható.