Meghirdette idei tanulmányi ösztöndíjprogramját a Paks II. Zrt.

2021.09.15. 6:32
A Paks II. Zrt. ismét meghirdette az „Atomenergia – A biztos jövő” Tanulmányi Ösztöndíjprogramot, amelyre középiskolások és egyetemisták pályázhatnak.

Az első alkalommal hét, az elmúlt tanévben tizenkettő, idén pedig már tizenhárom egyetem alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatói, valamint változatlanul a paksi Energetikai Technikum és Kollégium (ESZI) diákjai pályázhatnak ösztöndíjra. Az egyetemek köre a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel bővült, illetve ebben a tanévben már katasztrófavédelem, építészmérnök, vízügyi üzemeltetési mérnök szakra járók jelentkezését is várja a Paks II. Zrt.  a biztonságtechnikai mérnök, energetikai mérnök, építőmérnök, fizikus, gépészmérnök, környezetmérnök, mechatronikai mérnök, mérnökinformatikus, műszaki menedzser, vegyészmérnök és villamosmérnök szakon tanulók mellett.

A Tanulmányi Ösztöndíjprogramra azok a középiskolások jelentkezhetnek, akik a paksi Energetikai Technikum és Kollégium (ESZI) tizedik évfolyamát elvégezték és tanulmányi átlaguk – a pályázat benyújtását megelőző tanév mindkét félévében – minimum 4,5 volt.

Az egyetemisták esetében nappali tagozatos, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezők pályázhatnak, amennyiben tanulmányi eredményük eléri az előírt szintet és pályázatuk megfelel a meghatározott kritériumoknak. 

A pályázati programban megjelölt intézmények tanulói 2021. szeptember 30-ig jelentkezhetnek a Paks II. Zrt. ösztöndíjprogramjára.

Az ESZI-ben tanuló nyertes pályázók két féléven keresztül félévente bruttó 75 ezer forintot kapnak, a felsőoktatási intézményben tanulók pedig – tanulmányaik befejezéséig – félévenként bruttó 300 ezer forint összegű ösztöndíjban részesülnek.
 
A Paks II. projekt magas szakmai színvonalú megvalósításához jelentős számú, jól képzett szakemberre, megfelelő szakmai utánpótlás biztosítására van szükség. Az ösztöndíjprogram célja az új blokkok létesítéséhez és üzemeltetéséhez szükséges munkaerő biztosításának elősegítése az energetika, az atomenergia iránt érdeklődő fiatalok támogatásával. A program vonzó támogatási rendszerrel ösztönzi jelentkezésre a pályakezdő fiatalokat, akár a középiskolai évektől a mesterszakos diploma megszerzéséig célzott szakmai orientációt biztosít, támogatja az ösztöndíjasokat tanulmányaik sikeres teljesítésében és az aktuális foglalkoztatási lehetőségek figyelembevételével elősegítheti az elhelyezkedést egy biztos munkahelyen. Az ösztöndíjasok szakmai gyakorlatot is teljesíthetnek, illetve a nyitott pozíciók függvényében csatlakozhatnak az egyedi technológiai, beruházási és projektmenedzsment ismeretek megszerzését célzó Mérnök leszek a Paks II.-nél programhoz. 

A részletes pályázati feltételek itt olvashatók.