Közösségi munka a kalocsai idősek otthonában

2021.06.28. 6:57
A Paks II. projekten dolgozó cégek munkatársai együtt szépítették a Kalocsai Szociális Központ Bem utcai idősek otthonának parkját.

Padokat, kerítést újítottak meg, virágot ültettek a Paks II. Zrt. önkéntesei 2021. június 24-én és 25-én Kalocsán. A Kalocsai Szociális Központ Bem utcai idősek otthonában a Paks II. projektben részt vevő cégek a Roszatom Közép-Európai Regionális Központja kezdeményezésére végeztek önkéntes munkát. Felhívásukhoz az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., az ASZE Mérnöki Vállalat Rt. paksi fióktelepe, valamit a Paks II. Zrt. csatlakozott.

Június 24-én az előkészítő munkák zajlottak, a munkák dandárja azonban péntekre maradt, amelyből a Paks II. Zrt. igen népes csapattal vette ki a részét. 

A Paksról és Budapestről érkezett önkéntesek – a munkavédelmi eligazítást követően – az idősek otthona demens részlegét övező kertjében állították helyre a kerítést, illetve a padokat. A vidám színekre festett kerítésre virágládák is kerültek frissen vásárolt és ültetett muskátlitövekkel.

A munkába a Paksi Atomerőmű 12 km-es körzetében fekvő települések által alkotott önkormányzati szövetség, a TEIT (Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás) tagtelepüléseinek polgármesterei, illetve az intézmény dolgozói is bekapcsolódtak. 

2021 az önkéntesek és az önkéntesség éve, ez adta a Roszatom Közép-Európai Regionális Központja kezdeményezésének apropóját.