A projektcég új neve is jelzi: Paks II. a megvalósítás szakaszába lépett

2017.10.09. 6:00
Paks II. Atomerőmű Zrt. néven működik tovább a két új blokk megvalósításért felelős projekttársaság. A cégnév mellett az új dinamikus logó is azt jelzi: a megvalósítás szakaszába lépett a beruházás.

Sajtótájékoztató Pakson, 2017. október 9-én

A projekttársaságot 2012-ben alapította az MVM Zrt. MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. néven, azonban a cég 2014. november 15. óta már nem tagja az MVM Csoportnak. A megvalósítási szerződések aláírásával, az uniós vizsgálatok eredményes lezárása után a név- és arculatváltás a lehető leggördülékenyebb módon megvalósíthatóvá vált.

Az Európai Bizottság 2017. március 6-án meghozott, részleteiben 2017. október 6-án publikált döntése alátámasztja, hogy a kapacitás-fenntartási projekt Magyarország számára egy energiapolitikai szempontból stratégiai fontosságú beruházás, amely nyereséget is termel majd, ugyanakkor – többek között – előírja, hogy Paks II. funkcionálisan és jogilag is legyen független a paksi atomerőmű üzemeltetőjétől. Bár ez az MVM Csoportból történő 2014. évi kiválással megvalósult, fontos, hogy az elkülönülés a cég nevében is egyértelműen tükröződjön.

Az új cégnév Paks II. Atomerőmű Zrt., röviden Paks II. Zrt.

Az új név mostantól azt jelzi, hogy a két új atomerőmű blokk nemcsak megépül, hanem legalább 60 évig a magyar lakosság és gazdaság szolgálatában biztosítja az olcsó, biztonságos, klímabarát villamosenergia-termelést. Az új, P betű és a római kettes összevont betűpárból kirajzolódó logó is mindennek a szellemiségét tükrözi, megidézi a Play/Start gombot, ami az elindulás, kezdés, haladás, előremutatás jele.

A grafikai tervezés teljes egészében a társaság saját erőforrásából valósult meg, külső partner bevonása nélkül: a logót és az arculati terveket a Társaság munkavállalója, Nagy Tamás készítette.