Energiamixer

Mit gondolsz, mely energiatermelési módok tekinthetők zöldnek? Olvass utána, készíts belőle prezentációt és nyerj családi belépőt a Csodák palotájába!

A Paks II. Zrt. pályázatot indít 10–14 éves diákok és legfeljebb háromfős diákcsoportok számára.

A pályázat során egy prezentációt kell elkészíteni, amely előnyeikkel és hátrányaikkal együtt mutatja be azokat az erőműtípusokat és áramtermelési módokat, melyek hozzásegítik hazánkat a klímavédelmi célok eléréséhez. 


Kötelező elemek: 

  • a megújuló energiatermelés (nap, szél, víz stb.) előnyei és hátrányai
  • az atomenergia előnyei és hátrányai
  • a fosszilis (szén, földgáz) alapú energiatermelés előnyei és hátrányai

Formai megkötés nincs, a prezentáció készülhet tetszőleges szoftverrel vagy applikációval (PowerPoint, Prezi, Impress stb.). Örömmel vesszük, ha a prezentációban animációkat is használsz, illetve előadod azt, és az előadást rögzítve¹ küldöd el nekünk. Az elkészült prezentációkat tehát elsősorban videó formátumban várjuk. Töltsd fel a videót felhőbe² és a linkjét küldd el e-mailben a palyazat@paks2.hu címre. Ha nem szeretnél videót készíteni, töltsd fel felhőbe a fájlt és annak a linkjét küldd el az e-mail címre! 

A levélnek tartalmaznia kell a pályázó és iskolája nevét és azt, hogy egyéni vagy csoportos pályamunkáról van-e szó; csoport esetén a többiek nevét is, illetve a gondviselő(k) által aláírt adatkezelési nyilatkozatot. A legjobb alkotásokat beküldők nyereménye egy-egy családi belépőjegy a Csodák palotájába. A nyeremény átvételének feltétele a lakcím és az adóazonosító jel³ megküldése.

Beküldési határidő: 2023. május 10.

Fontos: a prezentáció nem tartalmazhat olyan elemet (zene, fotó stb.), amelynek szerepeltetése a szerzői jog megsértését vonná magával.

Kérjük ezért, minden esetben jelöld meg a forrást! 


A Paks2.hu oldalon és a Paks II. Zrt. közösségi felületein található szövegek, fotók és látványtervek természetesen szabadon felhasználhatók, de a forrás megjelölése ebben az esetben is kötelező. A forrásmegjelölést nem tartalmazó prezentációkat sajnos nem áll módunkban értékelni.

A Paks II. Zrt. munkavállalóinak közvetlen hozzátartozói nem vehetnek részt a pályázatban.

 


¹ Itt találod, hogyan rögzítheted videón a képernyőképet.

² Itt találod, hogyan töltheted fel felhőbe a prezentációt.

³ A nyeremény csekély értékű ajándéknak minősül, ami az 1995. évi CXVII. törvény a személyi jövedelemadóról 70. § (6) a) és (9) a) pontjai szerint évi egy alkalommal juttatott (a kifizetőt terhelő) adóköteles jövedelem a minimálbér 10 százalékát meg nem haladó értékig. A nyertest nem terheli adókötelezettség!